OKB: Gati një fëmijë bëhet refugjat çdo sekondë
   Bota

OKB: Gati një fëmijë bëhet refugjat çdo sekondë

Rreth 1.4 milion fëmijë janë larguar nga Ukraina që nga fillimi i pushtimit rus më 24 shkurt, thanë Kombet e Bashkuara.

Sipas tyre, kjo do të thotë se gati një fëmijë në sekondë bëhet refugjat.

“Mesatarisht, çdo ditë gjatë 20 ditëve të fundit në Ukrainë, më shumë se 70,000 fëmijë janë bërë refugjatë”, tha për gazetarër në Gjenevë James Elder, zëdhënës i agjencisë së OKB-së për fëmijë, UNICEF, raporton REL.

“Kjo krizë, sa i përket shpejtësisë dhe shkallës, është e paparë që nga Lufta e Dytë Botërore”, tha ai.

Më herët, Organizata Ndërkombëtare për Migracionin bëri të ditur se numri i të zhvendosurve nga Ukraina ka kaluar tashmë 3 milionë.


Bast-Trade
AlbiMall
Eurokoha
Vjosa