Britania: Pushtimi rus “ka ngecur në të gjitha frontet”
   Bota

Britania: Pushtimi rus “ka ngecur në të gjitha frontet”

Ofensiva e Rusisë në Ukrainë “ka ngecur në të gjitha frontet” ka thënë Ministria e Mbrojtjes në Britani të Madhe, më 17 mars.

Në vlerësimin e saj është thënë se forcat ruse “kanë bërë përparim minimal në tokë, det apo ajër në ditët e fundit dhe se vazhdojnë të përballen me humbje të mëdha”.

“Rezistenca ukrainase vazhdon të mbetet e koordinuar mirë. Pjesa më e madhe e territorit ukrainas, përfshirë qytetet e mëdha, vazhdojnë të jenë në duart e ukrainasve”, raporton REL.

Ushtria ukrainase ka thënë se përpjekjet e Rusisë tani janë të fokusuara në sulme ajrore, duke bombarduar zonat me popullsi civile, pasi sipas saj, ushtria ruse nuk ka qenë e suksesshme në operacionet tokësore.

Moska ka thënë se ka identifikuar 500 ushtarë rus të vdekur deri më tani.

Inteligjenca amerikane vlerëson se rreth 7,000 pjesëtarë të personelit rus kanë vdekur, prej nisjes së luftës.


Bast-Trade
AlbiMall
Eurokoha
Vjosa