Nëse keni bërë update 15.4 në iPhone a po ende nuk e keni bërë
Tech

Nëse keni bërë update 15.4 në iPhone a po ende nuk e keni bërë

Edhe pse zyrtarisht e kanë pranuar se përditësimi i fundit i sistemit operativ për telefonat inteligjentë shkakton shkarkim më të shpejtë të baterisë së iPhone, Apple thotë se nuk duhet të shqetësohemi, sepse do të rregullohet vetë ose me përditësimin e radhës.

Pas lëshimit të versionit të ri të iOS më 15 mars, shumë përdorues raportuan se bateritë e iPhone-ve të tyre konsumoheshin shumë më shpejt pas instalimit të iOS 15.4. Apple ka pranuar zyrtarisht se ka një problem me konsumin më të lartë, por se gjithçka do të zgjidhet vetë. Llogaria zyrtare e mbështetjes e Apple në Twitter u tha përdoruesve se kjo ishte krejtësisht normale dhe se “duhen 48 orë që aplikacionet dhe veçoritë e reja të përshtaten pas përditësimit”.

Kjo tingëllon si një shaka “qeni im ma hëngri shtëpinë”, por duket se përdoruesit e Apple mund të “gëlltisin” lehtësisht gjithçka që do t’u serviret përmes kanaleve zyrtare të kompanisë.

Ne e dimë se asgjë që lidhet me softuerin nuk mund të zgjidhet kurrë me magji më vete. Apple thotë gjithashtu:

“Nëse ju kujtohet hera e parë që keni blerë smartfonin tuaj dhe keni rregulluar cilësimet, mund të mbani mend se keni vënë re se bateria po funksionon në mënyrë të çrregullt për ditët e para, kjo është arsyeja pse aplikacionet ndonjëherë duhet të përshtaten ose të modifikohen pak. “Ato janë në vendin e tyre’ pas instalimit të parë ose pas instalimit të softuerit të ri, siç është rasti këtu.”

Rekomandimi i Apple nga kanalet zyrtare është të prisni disa ditë dhe më pas të vlerësoni nëse iOS 15.4 konsumon më shumë energji baterie sesa versioni i mëparshëm i OS. Sigurisht, disa rivendosje nuk do të jenë jashtë diskutimit.

Megjithatë, duket se Apple po blen vetëm kohë derisa të zgjidhë problemin, i cili do të zhduket në mënyrë magjike me versionin iOS 15.5 që duhet të mbërrijë pas disa javësh, ku një nga përmirësimet më të mëdha do të jetë – autonomia më e mirë.

Nga ana tjetër, iOS 15.4 është një nga përditësimet kryesore të sistemit, pasi sjell me vete mundësinë e skanimit të fytyrave dhe zhbllokimit të pajisjeve edhe kur përdoruesi mban maskë dhe syze, edhe pse vetëm në modelet iPhone 12 dhe 13.


MË SHUME NGA Tech