SHBA, 50 milionë dollarë për Moldavinë për të ndihmuar refugjatët ukrainas
   Bota

SHBA, 50 milionë dollarë për Moldavinë për të ndihmuar refugjatët ukrainas

SHBA do të sigurojë 50 milionë dollarë për të ndihmuar Moldavinë për të ndihmuar me ndikimet e pushtimit rus në Ukrainë, duke përfshirë mbështetjen e programeve të trajnimit dhe pajisjeve për menaxhimin e kufijve dhe përpjekjet për të luftuar trafikimin e qenieve njerëzore, sipas një njoftimi për shtyp.

Misioni i SHBA-së tha se financimi do të ofrojë gjithashtu ndihmë “për të përmirësuar përgjegjshmërinë dhe transparencën në sektorin e drejtësisë dhe për të luftuar korrupsionin dhe krimin kibernetik”, thuhet në njoftim.

Financimi i SHBA-së do të mbështesë gjithashtu "linjat kyçe të përpjekjeve të Konferencës së Mbështetjes së Moldavisë, që do të zhvillohet më 5 prill në Berlin, për të çuar përpara mbështetjen ndërkombëtare për agjendën e elasticitetit dhe reformës së Moldavisë," tha misioni i SHBA-së.

Sipas misionit amerikan, më shumë se 178 milionë dollarë u janë dhënë Ukrainës dhe mbi 123 milionë dollarë vendeve fqinje dhe BE-së për të mbështetur përpjekjet humanitare dhe mikpritjen e miliona refugjatëve, transmeton CNN.


Bast-Trade
AlbiMall
Eurokoha
Vjosa