Fujifilm GFX100 medium format
Tech

Fujifilm GFX100 medium format

Fujifilm GFX100 është një aparat fotografik me format mesatar pa pasqyrë i prodhuar nga Fujifilm. Është modeli kryesor i serisë GFX të kamerave dixhitale pa pasqyrë dhe kamera e tretë me montimin G Fujifilm. Kamera vjen në dy versione, GFX100 e zakonshme dhe GFX100 IR.

Kamera ka një sensor me ndriçim të pasëm me pikselë të zbulimit të fazës. Sensori është 1,7 herë më i madh se një sensor 35 mm me kornizë të plotë. Kamera përdor mekanizmin e stabilizimit të imazhit brenda trupit (IBIS) me stabilizim me 5 boshte dhe ka aftësinë e regjistrimit të videos 4K/30P duke përdorur sensorin e plotë pa prerje. Ka paketa të dyfishta baterish, fole të dyfishta SD, LCD me status të dyfishtë, një monitor tre-aksial 3.2 inç, karikim USB dhe shpërndarje të energjisë përmes USB C dhe një shikues elektronik të lëvizshëm me një panel OLED 5.76 milionë pika dhe zmadhim 0.86×.Kamera përdoret kryesisht për kapjen e imazheve infra të kuqe deri në rezolucion 400 MP, falë një veçorie të re 'Pixel Shift Combiner'.

Megjithatë, kamera nuk është për fotografët e përgjithshëm. Ai është projektuar për aplikime të ruajtjes mjeko-ligjore, shkencore dhe kulturore, dhe për këtë arsye, nuk do të jetë i disponueshëm për konsumatorët për përdorim personal. /E.Shallci

 

 

 


MË SHUME NGA Tech