​Johnson i drejtohet popullit rus: Ju i meritoni faktet
   Bota

​Johnson i drejtohet popullit rus: Ju i meritoni faktet

Kryeministri i Britanisë së Madhe Boris Johnson i është drejtuar popullit të Rusisë, duke u thënë se "meritojnë të vërtetën" dhe "meritojnë faktet".

Në një video-mesazh të publikuar sonte, kryeministri përshkroi se si mizoritë e kryera nga forcat ruse që nga pushtimi i tyre në Ukrainë kishin tmerruar botën.

"Civilët u masakruan - u qëlluan për vdekje me duar të lidhura. Gratë përdhunuan para fëmijëve të tyre të vegjël. Trupat e djegur në mënyrë të papërpunuar, të hedhur në varre masive, ose thjesht të lënë të shtrirë në rrugë," tha Johnson.

Johnson vazhdoi duke thënë se krimet e kryera nga regjimi i Kremlinit "tradhtonin besimin" e çdo nëne ruse që e tundi djalin e saj për t'u bashkuar me ushtrinë dhe ishin "një njollë për nderin e vetë Rusisë".

Gjatë fjalimit të tij, kryeministri u kërkoi gjithashtu popullit të Rusisë që të përdorin një lidhje VPN (rrjet virtual privat) për qasje në informacione të pavarura nga e gjithë bota, përpara se të shtonte: "Kur të gjeni të vërtetën, ndajeni atë", transmeton Sky News.


APR
Romay Lift