SHBA, BE dhe Britania , mbështesin hetimin e krimeve të luftës në Ukrainë
Foto: ATSH
   Bota

SHBA, BE dhe Britania , mbështesin hetimin e krimeve të luftës në Ukrainë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Bashkimi Evropian dhe Britania e Madhe do të ndihmojnë Ukrainën në hetimin e krimeve të luftës.

Sipas një deklarate të përbashkët, nisma e përbashkët do të ndihmojë me koordinimin dhe komunikimin dhe zyrën e prokurorit ukrainas, e cila është përgjegjëse për ndjekjen penale të krimeve të luftës. Grupi Këshillues për krimet e mizorive (ACA) do të promovojë gjithashtu sigurimin e shpejtë të financimit dhe personelit të kualifikuar, raporton atsh.

“Nisma do të ndihmojë zyrën e prokurorit ukrainas të dokumentojë, ruajë dhe analizojë provat e krimeve të luftës dhe mizorive të tjera të kryera në Ukrainë”, tha sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken.

“Dëshmitë e mizorive nga anëtarët e forcave ruse në Ukrainë vazhdojnë të shtohen”, tha ai. /ATSH


APR
Romay Lift