Ka disa sekrete si të kurseni baterinë e iPhone
Tech

Ka disa sekrete si të kurseni baterinë e iPhone

Nëse iPhone juaj ka probleme me baterinë e tij, mund të ketë një zgjidhje. Raportet thonë se problemi është me përmirësimin e fundit të softuerit.

Pra, nëse keni përmirësuar relativisht kohët e fundit, atëherë kjo e vret baterinë tuaj.

Problemi më i madh vjen nga softueri që përpiqet të rregullojë skedarët tuaj celular. Mendoni për një pastrim të përgjithshëm të shtëpisë: ju ha kohën dhe energjinë derisa të kryhet, dhe më pas gjithçka është shumë më mirë. Pra, në fazën e parë, ju vetëm duhet të prisni, të lini pak kohë dhe disa cikle ngarkimi dhe të shihni.

Por çka nëse problemi vazhdon?

Një nga arsyet që iPhone-ët konsumojnë më shumë bateri pas përmirësimit është sepse ne i përdorim më shumë. Ka më shumë veçori për të parë, ndryshime në aplikacione dhe gjëra për të provuar. Megjithatë, nëse deri në fund të javës celulari ende nuk fiket gjatë gjithë ditës, ka disa gjëra për të bërë.

Kontrolloni cilësimet e baterisë. Mund të ofrojë disa këshilla të dobishme, si zbehja e ekranit, por do t’ju tregojë gjithashtu më shumë aplikacione me bateri. Nëse një aplikacion ka një ndryshim të madh në konsumin e energjisë kohët e fundit, mund të ketë një problem ose mund të mos jetë ende i pajtueshëm me sistemin e ri operativ. Kontrollojeni për përditësime.

Nëse një aplikacion po shfaqet në sfond, atëherë mund t’ju duhet ta gjeni në menynë kryesore të cilësimeve dhe ta ndryshoni atë. Facebook, për shembull, priret të bëjë përmirësime vetë, edhe nëse nuk e keni të hapur.

Megjithatë, shpresojmë që nuk do t’ju duhet të bëni asgjë nga të gjitha këto dhe thjesht se celulari do të kthehet ngadalë vetë. Mbajeni karikuesin në dorë dhe mos e përdorni më shumë se zakonisht.


MË SHUME NGA Tech