17 pacientë nga Shqipëria marrin shërbime të dializës në Kosovë
Foto: Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës
Shëndetësi

17 pacientë nga Shqipëria marrin shërbime të dializës në Kosovë

RTKlive

17 pacientë nga Republika e Shqipërisë po marrin shërbime të rregullta të Dializës në kuadër të Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, shërbim ky që po ofrohet falas, sikurse për qytetarët e tjerë të Republikës së Kosovës.

"Krahas tyre, janë edhe 195 pacientë të tjerë nga Komuna të ndryshme të regjionit të Prizrenit, duke e kaluar në 212 numrin e përgjithshëm të pacientëve që dializohen në këtë Spital. Brenda viti, në Repartin e Dializës ofrohen 30 mijë seance Dialize, përfshirë edhe shtetas të vendeve të tjera, që përkohësisht janë në Prizren", njofton Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës.

Stafi që ofron shërbimet e Dializës është i trajnuar, përfshirë mjekë internistë- nefrologë, por edhe infermierët dhe stafi tjetër mbështetës që me përkushtim shërbejnë për pacienët.

Numri i pacientëve sipas vendbanimeve

-Komuna e Prizrenit, 98 pacientë

-komuna e Suharekës, 28 pacientë

-Komuna e Rahovecit, 27 pacientë

-Komuna e Malishevës, 23 pacientë

-Komuna e Dragashit, 16 pacientë,

-Komuna e Mamushës, 1 pacient

-Republika e Shqipërisë, 17 pacientë

 


MË SHUME NGA Shëndetësi