Për dy muaj në Gjinekologji u trajtuan mbi 1 mijë e 500 paciente
Foto: QKUK
Shëndetësi

Për dy muaj në Gjinekologji u trajtuan mbi 1 mijë e 500 paciente

Sh.Gashi / RTKlive

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka njoftuar përmese një statusi në rrjetet sociale se vetëm brenda dy muajve të parë të vitit 2023, 1 mijë e 542 paciente kanë marrë shërbime obstetrike- gjinekologjike, në klinikën e Gjinekologjisë.

Sipas njoftimit thuhet se gjatë 24-orëve kjo klinikë trajton mbi 200 paciente.

Teksa gjatë kësaj periudhe thuhet se janë kryer 799 lindje, prej tyre 289 me operacion, 98 si raste urgjente mjekësore.

“1 mijë e 542 paciente kanë marrë shërbime obstetrike- gjinekologjike, në kuadër të Klinikës së Gjinekolgjisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës,  vetëm brenda 2 mujave të parë të vitit 2023, kurse  gjatë 24-orëve, klinika  trajton mbi 200 paciente .Gjatë kësaj periudhe janë kryer 799 lindje, prej tyre 289 me operacion, 98 si raste urgjente mjekësore.Në këtë klinikë është aktivizuar zyra e informatave, e poshtu është bërë përforcimi me staf profesional shtesë (nga stafi i brendshëm), në sallat e lindjes dhe repartet e tjera me ndjeshmëri”, thuhet në njoftim.

 


MË SHUME NGA Shëndetësi