“Kur je i lumtur, libri të zbukuron; kur je i mjerë, të ngushëllon”

“Kur je i lumtur, libri të zbukuron; kur je i mjerë, të ngushëllon”

Dhjetë mendime mbi mendjen dhe leximin!

“Kur je i lumtur, libri të zbukuron; kur je i mjerë, të ngushëllon.”
– Thënie Ruse

“Është  diçka e mirë për një njeri të paarsimuar të lexojë libra me citime. Citimet, kur gdhenden në kujtesë, të japin mendime të mira. Ato gjithashtu të nxisin të lexosh autorët dhe të kërkosh të tjera.”
– Winston Churchill

“Detyra e parë e një shkrimtari është ta braktisë vendlindjen e tij.”
– Brendan Behan

“Një novelë e bukur na tregon të vërtetën për heroin e librit. Një novelë e paarrirë na tregon të vërtetën për autorin.”
– G. Chestron

“Librat na tregojnë se kush jemi, dhe sa herë na e bëjnë këtë të mirë, ne i lëmë mënjanë.”
– Henry David Thoureau

“Mendja shpik pajisje, kurse pajisjet e ndryshojnë mendimin.”
– Socrates

“Nëse njeriu nuk e përdor trurin e tij, pas njëfarë kohe jo të gjatë nuk do të gjejë më tru për tu përdorur.”
– Tomson

“Cilësia më e mirë e liderëve është ftohtësia e nervave.”
– Napolen Bonaparte

“I pamendi është si doreza e derës që mund ta rrotulloë kush të dojë.”

“Mendja është sikur parashuta; ajo nuk funksionon nëse nuk është e hapur.”
– Lordi Tomas