Clark: Të rinjtë do të kthehen, janë patriotë
Sharr Travel

Clark: Të rinjtë do të kthehen, janë patriotë

Gjatë qëndrimit të tij të sotëm në Kosovë, gjenerali amerikan tash në pension, Wesley Clark,  i cili më 1999 kishte drejtuar fushatën e ndërhyrjes ajrore të NATO-s kundër caqeve ushtarake të Serbisë për t`i dhënë fund krizës humanitare në Kosovë, në intervistën ekskluzive për magazinën informative “55 minuta” të RTK-së është shprehur optimist për të ardhmen e Kosovës, për ushtrinë e saj, për anëtarësimin në NATO po edhe në Bashkimin Evropian. 

Clark foli për rininë e Kosovës. 

I pyetur nga gazetarja Evliana Berani se a është duke shkuar Kosova në drejtimin e duhur dhe si do të duket ajo pas 10 vjetëve Clark theksoi se "shumë të rinj që kthehen në vendin e tyre sepse janë patriotë dhe e duan vendin e tyre". 

Mendoj se shumë njerëz tuaj që janë jashtë vendit, në Gjermani, në SHBA apo në Britaninë e Madhe, do të kthehen dhe do të sjellin shkathtësitë, përvojën, kontaktet dhe resurset e tyre, ka deklaruar Clark.

Sipas tij Kosova duhet të bëj më shumë për ngritjen e cilësisë në arsim por edhe për qeverisje më të mirë. 


MË SHUME NGA Aktuale