Libër për t’ia kujtuar historinë e dashurisë
Sharr Travel

Libër për t’ia kujtuar historinë e dashurisë

Në përvjetorin e katërt të martesës së tij, Steve Curto, shkroi një libër për gruan e tij me titull “Por unë e di që të dua”.

38 vjeçari nga Michigan botoi librin për të dokumentuar historinë e tyre të dashurisë, jo vetëm si një gjest i ëmbël por për të ndihmuar kujtesën e gruas së tij, Camre.

Fatkeqësisht, Camre pësoi një goditje gjatë lindjes së fëmijës duke rezultuar në humbje të kujtesës. Kur ajo u zgjua nga koma, nuk e njohu askënd, madje as të porsalindurin.

Kështu që Camre jetoi përsëri me prindërit e saj ndërsa Steve kujdesej për fëmijën Gavin.

Shtatzënia nuk kishte pasur asnjë problem por pas 33 javësh, Camre kishte një fyt të fryrë duke e bërë të vështirë frymëmarrjen. Në kohën kur ajo u dërgua në spital, ajo pati një konfiskim të madh të keq.

Si rezultat, kujtesa e saj e gjatë dhe afatshkurtër u zhduk. Camre ka filluar të lexojë librin e burrit të saj dhe po e shijon atë pavarësisht se nuk e kujtoi pjesën më të madhe të saj. Ajo gjithashtu është po jeton përsëri me të dhe ka krijuar një rutinë që e ndihmon të kujtojë pamjet e jetës së saj të mëparshme.

Fëmija Gavin pati fillimin më të vështirë në jetën e tij, pasi kishte kaluar 36 ditë në kujdesin intensiv pasi kishte lindur para kohe. E njëjta gjë ndodhi edhe me nënën e tij pasi ajo kaloi 30 ditë në spital.

Camre i kaloi muajt e parë të shërimit larg burrit dhe fëmijës. Por në atë kohë ajo kishte shumë kontakte me të dy.

Steve kujton në veçanti një natë që do të thoshte shumë: “Ne ishim ulur në shtrat dhe ajo më tha; nuk e di kush je ti, por e di që të dua. Kjo ka qenë forca lëvizëse prapa çdo gjëje”.

Tani Camre është duke bërë kujtime të reja me Steve dhe Gavin i cili është një vogëlush. Ajo është duke u përpjekur të përqendrohet në ato që kanë rëndësi: “Me burrin dhe djalin tim me mua, kjo është ajo që po ma kapërcen gjithë këtë”.

“Sa herë që shoh Gavin dhe Steve, ka një buzëqeshje të madhe në fytyrën time dhe brenda meje. Dashuria e familjes thotë shumë”, tha ajo.