Shumëdimensionalja Margaritë Camaj boton librin e ri
Sharr Travel

Shumëdimensionalja Margaritë Camaj boton librin e ri

Margaritë Camaj është një femër e shumëanshme shqiptare që jeton në New York. Ajo është një autore që ka botuar 14 libra, një avokate në tre shtete, New York, New Jersey dhe Connecticut.

Në moshën 2 vjeç, Margaritë dhe prindërit e saj emigruan nga Mali i Zi, për shkak të përndjekjes politike, në Bronx, New York, ku u rrit Margaritë. Pasionet e saj janë muzikë dhe fjalë, shkruan këngë, pianiste, poete, noveliste, artiste të fjalëve të folura, redaktore dhe shkruese.

Margaritë ka shkruar që nga mosha 7 vjeç, dhe deri në moshën 12 vjeç, një nga poemat e saj u botua për herë të parë në një përmbledhje nga "The International Library of Poetry." Që nga sot, Margaritë Camaj është autore e 14 veprave të botuara të letërsisë, që mbulojnë shumë zhanre të ndryshme, nga trillimet në shpirtërore, deri në filozofi, deri në poezi, deri te shfaqjet. Përveç sa më sipër, Margaritë vendos theksin më të madh te Zoti, dashuria, gjetja e dritës në errësirë dhe lëvizja me qëllim. Theksi në mendje është po aq i rëndësishëm për të, gjë që shpjegon pse është një mbrojtës i shëndetit mendor. Për shkak se është aktivist dhe ka një qëndrim të fortë për të drejtat e njeriut, Margaritë më në fund beson se çdo qenie e vetme njerëzore është e barabartë, pavarësisht nga gjinia, raca, feja ose statusi shoqëror.

Libri i saj më i ri titullohet "Clipping Our Wings: The Inequality of Albanian Women and The Neglect of Mental Health." Duke Prerë Krahët: Pabarazia e Grave Shqiptare dhe Neglizhenca e Shëndetit Mendor." Ky libër është një libër teatri. Eshtë trillim, por bazohet në ngjarje të vërteta. Ajo intervistoi mbi 500 gra shqiptare dhe disa burra. Në intervistat, ajo u bëri atyre pyetje në lidhje me atë që ata kanë duruar personalisht dhe çfarë kanë parë të tjerët të durojnë. Të gjithë emrat dhe tregimet e tyre janë konfidenciale dhe do të mbeten plotësisht anonime.

Image

Ky libër u shkrua për të nxjerrë në dritë çështjet në lidhje me pabarazinë e grave shqiptare dhe neglizhencën e shëndetit mendor. Ky libër do t'ju bëjë të ndiheni shumë emocione të ndryshme. Ky libër nuk ka për qëllim të shërbejë për një stereotip apo përgjithësim sepse ndryshon nga personi dhe nga familja. Ajo i do rrënjët e saj shqiptare. Kjo është arsyeja pse ajo dëshiron që komuniteti të jetë më i mirë.

Babai i saj, Dr. Palokë Camaj, shkruan parathënien, ai është nje avokat, luftëtar i të drejtave të njeriut, dhe profesor, dhe doktoraturën në të drejtën dhe marrëdhëniet ndërkombëtare. Ky veprim është shumë simbolike. Xhon Dang, një prodhues filmash, fotograf krijuesi i përmbajtjes, e vendosi librin së bashku. Sanie Kaziu, një vajzë shqiptare nga Brooklyn, New York, tërhoqi mbulesën. Ajo solli në jetë metaforën dhe idenë e saj. Në këtë vepër arti, duart që mbajnë gërshërët janë menduar të jenë njerëzit që nuk po lejojnë komunitetin shqiptar të fluturojë në lartësi më të mëdha. Culturedo kulturë e vetme ka dobësi që duhet të rregullojnë. Ky autor ka theksuar këto dobësi në mënyrë që çështjet të mund të zgjidhen. Kjo ishte mënyra e saj për të shprehur artin e saj.

Shumë gra shqiptare shkruajtën turbullira librash në pjesën e prapme të librit nga intelektualët deri tek këngëtarët te pronarët e bizneseve. Shoqata Shqiptare e Universitetit të Universiteti Harvard dhe Shoqata Shqiptare e Universitetit Fordham shkroi një citat të veçantë. Shkruan organizatat Beat Sexism (20+ vende në botë) dhe Feminism Alb. Dafina Zeqiri, këngëtarja dhe autorja e këngëve të njohura shqiptare, gjithashtu shkroi një citim se sa femra të fuqishme shqiptare janë. Alexandra Stanaj dhe Bianca Sheko, dy këngëtare dhe shkruese të këngëve kanë shkruar. Shkroi Medina Colaku, këshilltare e licencuar e shëndetit mendor. Jasmina Cunmulaj, Miss Michigan Earth 2016 dhe studente e psikologjisë mjekësore shkroi.

Shkroi Vjosa Pacuku, artist i famshëm i grimit dhe CEO i DUART BEAUTY. Shkroi Valentina Juncaj, themeluese e Vajzë. Shkroi Lena Nikolaj, fotografe aventureske dhe blogere. Shkroi edhe Suzanna Gojcaj, themeluese e Suzanna's Spa Suite. Për më tepër, Margaritë e dretoji, Elvis Lumnica, një i ri shqiptar nga New York, i cili është një poet dhe inxhinier, dhe ai gjithashtu kontribuoi një shënim të rëndësishëm në libër. Ky libër ka qenë #1 New Release në Amazon dhe gjithashtu një nga shitësit më të mirë në Amazon në zhanrin e librit. Margaritë Camaj shpreson që ky libër të ndihmojë komunitetin dhe të sjellë ndryshime...sado i vogël.

Gratë duhet të trajtohen të barabarta dhe shëndeti mendor duhet të njihet në komunitetin tonë. Ne jemi të gjithë njerëzorë dhe duhet ta kuptojmë atë. Unë nuk jam i lirë derisa të gjithë të jenë të lirë.

Image