Oriana Fallaci dhe aventura që kërkon shumë guxim
Sharr Travel

Oriana Fallaci dhe aventura që kërkon shumë guxim

Oriana Fallaci, ishte një gazetare italiane.

Një partizane gjatë Luftës së Dytë Botërore ku ajo pati një karrierë të gjatë dhe të suksesshme gazetareske.

Më poshtë mund të gjeni thënie të njohura ku flet për njohjen e tjetrit përtej kuptimit teknik kohor si dhe për të qenit femër.

”Mund të jetosh me dikë për njëzet vjet dhe ta konsiderosh një të huaj.
Mund të kalosh me një tjetër njëzet minuta dhe ta mbash brenda për tërë jetën”.

”Të qenit femër është tej mase joshëse. Është një aventurë që kërkon shumë guxim, është një sfidë që nuk mërzit kurrë”.

Fallaci u bë e famshme në mbarë botën për mbulimin e saj të luftës, revolucionit dhe intervistat e saj me shumë liderë botërorë gjatë viteve 1960, 1970 dhe 1980.