Rekomandime nga Bill Gates: Këto janë 9 librat që duhet t’i lexoni patjetër
Sharr Travel

Rekomandime nga Bill Gates: Këto janë 9 librat që duhet t’i lexoni patjetër

Derisa Bill Gates ka itinerar të planifikuar deri në minuta, ai prapë se prapë gjen kohë për ta lexuar së paku një libër në javë.

Përveç disa novelave, shumica e librave janë jo fiktiv që mbulojnë fusha të ndryshme që atij i interesojnë. Më së shumti kanë të bëjnë me transformimin e sistemeve, siç janë temat: si zhvillohen shtetet, si drejtohet një organizatë, si lulëzojnë ndryshimet progresive në shoqëri, e të tjerë.

Në mesin e librave që ai ka kritikuar dhe vlerësuar gjatë katër viteve të fundit, po i shfaqim më poshtë nëntë libra për të cilat Gates ka dhënë komente pozitive, dhe që sipas tij, i kanë ndryshuar plotësisht perspektivën.

1. “Tap Dancing to Work: Warren Buffett on Practically Everything, 1966-2012” nga Carol Loomis

2. “Making the Modern World: Materials and Dematerialization” nga Vaclav Smil

3. “The Sixth Extinction: An Unnatural History” nga Elizabeth Kolbert

4. “Stress Test: Reflections on Financial Crises” nga Tim Geithner

5. “The Better Angels of Our Nature: Why Violence Has Declined” nga Steven Pinker

6. “The Man Who Fed the World” nga Leon Hesser

7. “Business Adventures: Twelve Classic Tales from the World of Wall Street” nga John Brooks

8. “The Bully Pulpit: Theodore Roosevelt, William Howard Taft, and the Golden Age of Journalism” nga Doris Kearns Goodwin

9. “The Rosie Project: A Novel” nga Graeme Simsion.