Çifti nga…

Çifti nga…

Poezi nga: Forough Farrokhzad

Përktheu: Elona Caslli

Nata vjen pas natës.

Errësira pas errësirës.
Sy
duar,
frymëmarrje dhe prapë frymëmarrje.
Jehona e ujit
që bie me pika nga rubineti.
Dy pika të kuqe
nga dy cigare të ndezura.
Tiktaku i orës.
Dy zemra.
Dy vetmi.