Në Francë botohet libri me 35 autor shqiptarë

Në Francë botohet libri me 35 autor shqiptarë

Dje më 11 maj 2020 , doli nga shtypi verzisoni fizik dhe elektronik i përmbledhjes më tregime të dashurisë “Nus vers l’independence” , në të cilin libër janë përfshirë 35 shkrimtarë më 35 tregime të dashurisë.

Botimi i kësaj veprejeje “Nus vers l’independence” ( Lakuriq drejt pavarësisë) , është një akt historik për letërsinë shqiptare, sepse për herë të parë lexuesit francez i prezantohemi më 35 tregime të dashurisë të botuara nga Shtëpia Botuese “Le Harmattan” më renome ndërkombëtare.

Eshtë një akt historik sepse për herë të parë në letërsinë shqiptare para botës më krijime artistike dalin 35 autorë të te gjitha trevave shqiptare si nga:  Kosova, Shqipëria, Maqedonia, Lugina e Preshevës, Mali i Zi dhe diaspora.

Eshtë një akt historik për faktin se libri botohët në djepin e kulturës botërore në Paris ,  nga një shtëpi  botuese e njohur   në Evropë.

Krijuesit shqiptarë janë shumë pak të njohur në në skenën ndërkombëtare të letërësisë, për shkakun se qe nga ramja e sistemit monist nuk  është investuar në  përkthimin e letërsisë shqiptare në gjuhë botërore.