6 novela fantastike të botuara këtë vit

6 novela fantastike të botuara këtë vit

Kjo kulturë e romaneve të reja do t’ju tërheqë , do t’ju ftohtë , do t’ju bëj t’i doni dhe ndoshta do t’ju bëjë të derdhni një lot – ose më shumë.

“E nderuar Zonja Bird” nga AJ Pearce

Një debutim simpatik, i parezistueshëm i vendosur në Londër gjatë Luftës së Dytë Botërore, është historia e Emmy Lake-it, e cila ëndërron të bëhet një korrespodente e luftës, por në vend të saj i futet një pune si asistent i një kolumnisti të këshilluar të egër. Shefi i saj është shumë i qartë – çdo shkronjë që përmban pakënaqësi duhet të shkojë direkt në koshin e plehrave, por Emmy nuk është në gjendje të rezistojë duke reaguar.

“Fytyra e saj e bukur” nga Robyn Harding

. Në këtë dramë të tensionuar shtëpiake, dy gra — amvisja Frances, Kate e pasur dhe e fuqishme — ndajnë një miqësi të thellë që së shpejti do të kërcënohet nga sekretet e errëta, të varrosura gjatë, sepse një nga këto gra nuk është ajo që duket. Emri i saj i vërtetë është Amber Kunik. Dhe ajo është një vrasëse.

“Soji i femrës” nga Meg Wolitzer

Wolitzer eksploron fuqinë dhe ndikimin, egon dhe besnikërinë, gruan dhe ambicien. Kur një fillestar i ndrojtur i kolegjit, Greer Kadetsky, takon Faith Frank 63-vjeçarin marramendësisht bindëse dhe elegante, ajo është duke udhëhequr një rrugë interesante që drejton drejt një të ardhmeje që do ta imagjinonte gjithnjë.

“Zjarret e vogla kudo” nga Celeste Ng

Në këtë roman flitet për fatet e ndërthurura të familjes Richardson me pamje perfekte dhe nënës dhe vajzës enigmatike që zgjasin jetën e tyre. Kur miqtë e vjetër të familjes së Richardsons përpiqen të birësojnë një fëmijë kinezo-amerikan, një betejë kujdestarie shpërthen që ndan në mënyrë dramatike qytetin. “Zjarret e vogla kudo” eksplorojnë peshën e sekreteve, natyrën e artit dhe identitetin dhe tërheqjen e egër të mëmësisë.

“Kur jeta të jep ty Lululemons” nga Lauren Weisberger

Ky libër paraqet në qendër të vëmendjes Emily Charlton – ndihmësin e parë të Miranda Priestly. Në stilin klasik Lauren Weisberger, ky roman i guximshëm ndjek tre gra botërore që bëjnë tregti në Manolo Blahniks e tyre për Birkenstocks në periferinë e pasur të New York City të Westport.

“Vajza e orëndreqësit” nga Kate Morton

Kjo është një histori vrasjeje, misteri, hajdutie, arti, dashurie dhe humbjeje. Rrjedh nëpër faqet e saj si një lumë zëri i një gruaje që qëndron jashtë kohës, emri i së cilës është harruar nga historia, por që i ka shikuar të gjitha shpaloset: Birdie Bell, vajza e orëndreqësit.