Porsi një gur që ka marrë tatëpjetën

Porsi një gur që ka marrë tatëpjetën

Nga: Bob Dylan.

Njëherë e një kohë aq bukur visheshe nga një kacidhe lypsave u hidhje kur kaluar ishe, apo jo?
Njerëzit të paralajmëronin:

“Kujdes kukull se qafën do thyesh”! Kurse ti mendoje se ata po talleshin dhe së qeshurës ia plasje me të gjithë ata që pranë i qasje, por tani s’flet më me zë aq të lartë.

Tani nuk ngjan edhe aq krenare kur për vaktin tjetër të duhet të rropatesh.

Si të duket?

Si ndihesh?

Kur je pa një strehë mbi krye?

Krejtësisht e panjohur, porsi një gur që ka marrë tatëpjetën?

Vërtet ke shkuar në shkollën më të mirë, zonjushë vetmitare, por e di fort mirë që vetëm deheshe në të dhe askush s’të mësoi se si t’ia dilje mbanë në rrugë, ndërsa tani po zbulon që duhet të mësohesh me këtë gjë.

Pate thënë dikur që kurrë nuk do të bëje kompromis me endacakun misterioz, por tani po e kupton që ai nuk po të shet dëngla teksa e vështron drejt e në boshllëkun e syve të tij dhe i kërkon të bëni një pazar?

Si të duket?

Si ndihesh?

Kur duhet t’ia dalësh mbanë vetë?

Pa asnjë ide se ku e ke shtëpinë?

Krejtësisht e panjohur, porsi një gur që ka marrë tatëpjetën?

S’e ktheve kokën kurrë të shihje mrroljet e xhonglerëve dhe karagjozëve kur mblidheshin të tërë për të të zbavitur me numra.

Asnjëherë s’e more vesh që nuk ia vlen, nuk duhet t’i lësh të tjerët të bëjnë qejf me ty. Dikur bridhje mbi kalin e kromuar me diplomatin tënd, të cilit i varej në sup një mace siameze, por sa idhët të vjen kur zbulon se ai s’qe aty kur duhej vërtetë të ishte pasi prej teje mori çdo gjë që mundi të vidhte!

Si të duket?

Si ndihesh?

Kur duhet t’ia dalësh mbanë vetë?

Pa asnjë ide se ku e ke shtëpinë?

Krejtësisht e panjohur, porsi një gur që ka marrë tatëpjetën?

Princesha në prag të derës dhe gjithë njerëzit e bukur po pinë duke menduar se të tëra i kanë të shtruara po shkëmbejnë lloj-lloj dhuratash e gjërash të çmuara, por moj kukull, më mirë peng lëre unazën me diamant!

Dikur nga mahnitja pa frymë të linte Napoleoni me rrecka dhe gjuha që përdorte. Pse s’shkon tek ai tani, po të thërret, s’mund t’ia prishësh dot tani që nuk ke asgjë, askurrfarë gjëje për të humbur?

Tashmë je e padukshme, nuk ke më sekrete për të ruajtur!

Si të duket?

Si ndihesh?

Kur duhet t’ia dalësh mbanë vetë?

Pa asnjë ide se ku e ke shtëpinë? Krejtësisht e panjohur, porsi një gur që ka marrë tatëpjetën?