Kriza në futbollin francez,ndeshjet nuk do të transmetohet më në televizion

Kriza në futbollin francez,ndeshjet nuk do të transmetohet më në televizion

Futbolli francez po kalon nëpër një moment delikat pas shkeljes së Jaume Roures, pronarit të Mediapro i cili e ka prishur marrëveshjen e të drejtave të Ligue 1 deri në vitin 2024 për 800 milionë euro në vit pasi nuk ka paguar dy kushtet e para të kontratës: 172.3 milionë në 5 tetor dhe 152.5 milionë në 5 dhjetor.

Mediapro pagoi 100 milionë për ndeshjet transmetuese. Kështu, praktikisht të gjitha klubet në Ligue 1 përfitojnë nga ndihma shtetërore për të frenuar ndikimin, përfshirë edhe PSG-në, në pritje të gjetjes së një operatori tjetër për të marrë të drejtat dhe të ndihmojë klubet, përcjell KosovaPress.

Canal Plus ishte ai që negocioi me drejtuesit e Ligue 1, por goditja e fundit është jashtëzakonisht e madhe duke pasur parasysh që zinxhiri i pagesave sapo ka hequr dorë duke qenë alternativa e Mediapro dhe ndeshjet e Ligue 1 nuk do të transmetohen nga 5 shkurti i ardhshëm nëse nuk ka ndonjë marrëveshje të re rreth kësaj çështjeje.