Sergej Esenin: Lamtumirë, ma s`do t`shoh me sy...

Sergej Esenin: Lamtumirë, ma s`do t`shoh me sy...

Shqipëroi: Ibrahim Rugova

Lamtumirë Baku! Ma s’do t’shoh me sy.
Tash helmin dhe frigën n’shpirt i kam tok.
Dhe zemra më dorë tani m’asht m’afri,
E thjesht ndjej n’vete fjalnë thjesht: shok.

Lamtumirë Baku! Lamtumirë, o kangë e thjeshtë!
N’çastet e fundit edhe shokun përkëdheli…
Që koka e tij si flori trandafili resh,
T’më përkulet n’erën e jargavanit që çeli./O.K