Liria

Liria

Poezi nga Dritero Agolli

Liria

U mërzit në kasolle gomari,

ndaj një ditë këputi litarin:

Boll më, tha ,me dru dhe punë,

do fitoj lirinë dhe unë!

Po kur i zoti e gjeti në pazar e ngarkoi mirë me mall.

I foli një mushkë aty pranë:

Liria nuk është për gomarë!