Liria

Liria

Poezi nga: Adam Zagajewski Përktheu: Mazllum Saneja

Ç’është liria, pyesin filozofët.
Unë gjithashtu njëherë deklarohem
për garancinë e lirisë

ballë për ballë me forcën e pushtetit,
herën tjetër tërheq forcën e besimit,
sovranitetin e shpirtit dhe besnikërinë
e misionit tim.

Dhe madje atë kohë kur
nuk mund të caktoj thelbin e lirisë
e di saktësisht ç’është robëria.