Clinton flet për rrezikun e fëmijëve në Shtëpinë e Bardhë

Clinton flet për rrezikun e fëmijëve në Shtëpinë e Bardhë

Ish-presidenti amerikan u shfaq në “Good Morning America” së bashku me James Patterson përpara botimit të librit të tyre “The President’s Daughter”, i cili përqendrohet në një ngjarje të ish-Presidentit, i cili përpiqet të shpëtojë vajzën e tij nga një terrorist pasi ajo është rrëmbyer.

Bill Clinton ka folur për përvojën e tij në Shtëpinë e Bardhë.

Dyshja diskutoi se cilat elemente nga romani nxjerrin nga koha e Billit në Shtëpinë e Bardhë dhe si ai i tha vajzës së tij Chelsea për temën e librit.

Kur u pyet për një moment nga libri, ku vajza e presidentit imagjinar kujton se çfarë u udhëzua të bënte nëse dikush përpiqej ta rrëmbente, Bill shpjegoi se bazohej në atë që fëmijët e parë mësojnë kur fillojnë të jetojnë në Shtëpinë e Bardhë.

“Për shembull, ka një ose dy vende për t’u fshehur në Shtëpinë e Bardhë dhe nëse keni fëmijë të vegjël, duhet t’u tregoni atyre se ku është dhe ku duhet të shkojnë”, tha ai.

Bill pastaj sqaroi më tej komentet e tij në një intervistë me People, duke shtuar se pas ngjarjeve të 11 shtatorit, ai shqetësohej për sigurinë e Chelsea Clinton.

“Ne organizuam siguri për të, të kryesuar nga një ish-agjent i Shërbimit Sekret, për një kohë të gjatë pas 11 shtatorit”, tha ai. “Unë kam qenë me të vërtetë i shqetësuar atëherë”.

“Në New York, njerëzit mund ta shihnin nga afër, sepse paparacët ishin këtu gjatë gjithë kohës dhe ajo po ndiqej përreth, por ne e bëmë, për disa muaj, organizuam sigurinë e saj … Ne u përpoqëm të bënim më të mirën për çdo gjë”, tha Bill. “Por ajo e kuptoi se ishte në rrezik për disa vjet pas 11 shtatorit”.

 

“Në kohën kur shkruam librin, mendova se ndoshta kishim kaluar pikën e rrezikut”, ndau ai. Pavarësisht, ai ende drejtoi idenë për librin që kaloi Chelsea dhe e siguroi atë se personazhi nuk do të bazohej tek ajo.