“Kambana e heshtjes”, libër i ri nga Brikenë Ceraja

“Kambana e heshtjes”, libër i ri nga Brikenë Ceraja

“Kambana e heshtjes” titullohet libri më i ri i botuar nga Shtëpia Botuese “Jakup Ceraja”.

Ky është libri i katërt i autores Brikenë Ceraja-Beka. Libri përmban 41 poezi, aq sa ka vite edhe autorja. Poezia e Brikenë Cerajes është një proces psikologjik kërkimi rreth vetes dhe të tjerëve përreth. “Nuk asht një poezi egocentriste. Monologu i vazhdueshëm dhe i pandërpremë fsheh në vetvete dialogje të tana realizue me njerëz këndej e matanë botës sonë. Poetja e thërret vazhdimisht andrrën si skenën ku do ta vendosë veprimin poetik. Shpesh andrra asht toka e dëshpërueme e kujtesës së saj emocionale”. Kështu shprehet shkrimtari dhe kritiku Stefan Çapaliku, i cili njëherësh është edhe redaktor i librit “Kambana e heshtjes”, duke shtuar se poezia e Brikenës ka një dimension surrealist. Nga java e ardhshme librin mund ta gjeni nëpër libraritë kryesore të kryeqytetit.


MË SHUME NGA Libër & Ide