“Historia e Skënderbeut”, libri më i vjetër në Bibliotekën Kombëtare
Sharr Travel

“Historia e Skënderbeut”, libri më i vjetër në Bibliotekën Kombëtare

Në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani” është shënuar 77 vjetori i themelimit të këtij institucioni.

Me këtë rast u nënshkrua një marrëveshje nga zëvendësministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Daulina Osmani, ministrja e Arsimit Shkencës Teknologjisë dhe Inovacionit Arbërie Nagavci dhe ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal Elbert Krasniqi për krijimin e rrjetit bibliotekar në Kosovë.

Krahas kësaj në këtë ceremoni u nda edhe një çmim që mban emrin e kësaj biblioteke. Ai iu dha Profesor Doktor Robert Montoyas në shenjë falënderimi për kontributin në këtë institucion.

E dashamirët e librit patën mundësi të shohin edhe ekspozitën e titulluar “Kosova’My Home” nga autori Sean Pessin./Klankosova/