Nëse urreni dikë, atëherë ai ju ka mundur
   Libër & Ide

Nëse urreni dikë, atëherë ai ju ka mundur

Disa thënie të Konfucit:

Mos u nis të bësh mirë nëse nuk je i përgatitur për mosmirënjohjen.

Ai që kërkon të sigurojë të mirën e të tjerëve, të vetën e ka siguruar tashmë.

Mos ua bëj të tjerëve atë që s’do që të tjerët të ta bëjnë ty.

Mos bëj gjëra, për të cilat, herët a vonë do të pendohesh!

Mëso të shkuarën nëse do të dish të ardhmen.

Kush flet pa modesti do të gjejë vështirësi të vlerësojë fjalët e veta.

Para se të nisësh rrugëtimin e hakmarrjes, hap dy varre.

Respekto veten dhe të tjerët do të të respektojnë ty.

Nëse urreni dikë, atëherë ai ju ka mundur.

Nuk ka rëndësi se sa ngadalë ecën, për aq kohë sa nuk ndalon./ObserverKult/