Muzika ruse ndalohet në Ukrainë
   Ukraina

Muzika ruse ndalohet në Ukrainë

ATSH

Dhoma e Lartë miratoi sot me dy të tretat e shumicës vendimin për të ndaluar në publik muzikën e artistëve me nënshtetësi ruse, njoftoi ligjvënësi Yaroslav Zhelezniak në Telegram.

Sipas projektligjit, produkti muzikor i shtetit agresor mund të ndikojë në ndjenjën separatiste në popullatë.

Përjashtime do të bëhen vetëm për artistët që kanë dënuar publikisht pushtimin rus të Ukrainës. Shërbimi sekret (SBU) do të hartojë një listë të veçantë përjashtimesh.

Paralelisht, importi dhe shpërndarja e librave dhe produkteve të tjera të shtypura nga Rusia, Bjellorusia dhe territoret e pushtuara nga Rusia është ndaluar. Librat nga Rusia i janë nënshtruar censurës që nga viti 2016.


Bast-Trade
AlbiMall
Eurokoha
Vjosa