FIFA do të ndryshojë rregullat për penalltitë
Sport

FIFA do të ndryshojë rregullat për penalltitë

RTSH

Finalja mes Argjentinës dhe Francës bëri histori, por tani mund të merret edhe si shembull për ndryshimin e rregulloreve të futbollit.

Konkretisht, sjellja e portierit të Argjentinës, Martinez, përfundoi në qendër të vëmendjes së FIFA-s dhe Bordit Ndërkombëtar të Federatës së Futbollit, i cili përdori çdo armë të mundshme jo vetëm për të neutralizuar konkluzionet e kundërshtarëve, por edhe për të destabilizuar e bezdisur gjuajtësin e penalltisë.

Mes topave të hequr me mjeshtëri, humbjes së kohës e kështu me radhë, strategjitë e Martinezit nuk kanë kaluar pa u vënë re jo vetëm nga spektatorët: edhe Ifab dhe FIFA në fakt kanë ndjekur nga afër atë që ndodhi. Dhe synimet janë që të bëhen ndryshime në rregullore për të parandaluar që portierët të ndërhyjnë përtej ligjshmërisë në kohën e goditjeve të penalltisë.


MË SHUME NGA Sport