Jennifer Lopez paditet 150 mijë dollarë për shkelje të drejtës së autorit

Jennifer Lopez paditet 150 mijë dollarë për shkelje të drejtës së autorit

Dashuria kushton shumë, siç duket.

Ylli amerikan, Jennifer Lopez, është duke u paditur për shkelje të së drejtës së autorit mbi një fotografi që ajo e postoi në Instagramin e saj në vitin 2017.

Sipas dokumenteve gjyqësore, të paraqitura nga Splash News dhe Picture Agency të marra nga E! News, fotografia në fjalë tregoi që ylli i ‘Hustlers’ po mbante duart me Alex Rodriguez ndërsa ishte në New York.

Në dokumente, Splash News shprehet se ato janë pronari dhe poseduesi ekskluziv i të drejtave të fotove që Lopez postoi.

Jennifer Lopez dhe Alex Rodriguez (Foto: BACKGRID)

“Paditësi asnjëherë nuk e licencoi të pandehurin. Sidoqoftë, Lopez e përdori atë pa autorizim ose leje nga paditësi për ta bërë atë”, deklarojnë dokumentet. “Konkretisht, Lopez ose dikush që vepron në emër të saj kopjoi fotografinë dhe e shpërndau në Instagram, përmes llogarisë @jlo, në një postim të publikuar më 7 nëntor 2017”.

Kompania pretendon në dokumente që Lopez ishte njoftuar për shkeljen e saj “përmes përfaqësuesve të saj”, me anë të një letre që daton 12 dhjetor 2017.

“Fotografia është krijuese, e veçantë dhe e vlefshme”, argumenton kompania. “Për shkak të statusit të famshëm të subjektit, cilësinë dhe apelin vizual të fotografit, paditësi (dhe fotografi që përfaqëson) qëndruan për të fituar të ardhura nga licencimi i fotografisë”.

Jennifer Lopez dhe Alex Rodriguez (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

“Por përdorimi i paautorizuar i të pandehurit dëmton tregun ekzistues dhe të ardhshëm për fotografinë origjinale”, dokumentet vazhdojnë. “Postimi në Instagram e bëri fotografinë menjëherë të disponueshme për dhjetëra miliona ndjekës të Lopez dhe të tjerë, konsumatorë të lajmeve argëtuese – dhe veçanërisht lajme dhe imazhe të vetë Lopez, siç dëshmohet nga statusi i tyre si pasues i saj – të cilët përndryshe do të interesoheshin të shikonin të licencuar versionet e fotografisë në revista dhe gazeta që janë klientë të paditësit”.

Kompania po kërkon 150,000 dollarë dhe një urdhër kundër Lopez dhe ekipit të saj, duke i ndaluar ata të postojnë përsëri foton.

Jennifer Lopez (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)


MË SHUME NGA Magazina