Ylli i Instagramit që u bë si Angelina Jolie arrestohet për blasfemi

Ylli i Instagramit që u bë si Angelina Jolie arrestohet për blasfemi

Ylli iranian në Instagram që u bë e famshme për ndryshimin radikal të pamjes së saj përmes kirurgjisë kozmetike është arrestuar për blasfemi nga Prokuroria e Teheranit, sipas agjencisë Tasnim Neës.

Tasnim News tha se influencuesja, që mban llogarinë Sahar Tabar në Instagram, por u identifikua si Fatemeh Kh nga mediat iraniane, duke përdorur personazhin e parë të mbiemrit të saj në Farsi, akuzohet se promovon dhunë, edukim të paligjshëm, blasfemi, fyerje ndaj velit Islamik, përhapje e urrejtjes dhe inkurajimi i të rinjve për të bërë korrupsion.

Tasnim raportoi se ankesat ishin bërë në lidhje me të në prokurori.

Në Instagram – ku llogaria e saj është çaktivizuar – Sahar Tabar rregullisht postonte foto të vetes. Shumë besojnë se ajo e bëri veten të duket si një version mumje i aktores Angelina Jolie, me faqet e ngritura, një hundë të ngritur në mënyrë të ekzagjeruar dhe buzët e tepërta të mëdha.