Ndonjëherë vlerat europiane janë më të fuqishme në Ballkan sesa në Bruksel

Ndonjëherë vlerat europiane janë më të fuqishme në Ballkan sesa në Bruksel

Ish-kryeministri i Greqisë Alexis Tsipras ka reaguar për mos hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut duke e konsideruar si një mesazh dobësie dhe humbje për strukturën evropiane.

“Vendimi i Këshillit Evropian për të refuzuar nisjen e negociatave të anëtarësimit të Maqedonisë Veriore është një mesazh dobësie dhe humbje për strukturën evropiane”, thekson ai.

Po ashtu Tsipras shton se “ndonjëherë vlerat evropiane janë më të fuqishme në Ballkan sesa në Bruksel. Ne do të vazhdojmë të luftojmë për të ardhmen dhe unitetin e Evropës. Ia kemi borxh popullit tonë”.