Konfirmohen në detyrë dy gjyqtarë të ‘Krimeve të Rënda’ dhe ‘Apelit’
Sharr Travel

Konfirmohen në detyrë dy gjyqtarë të ‘Krimeve të Rënda’ dhe ‘Apelit’

Dy gjyqtarë kanë arritur të kalojnë sot procesin e vetting-ut. Vendimi është marrë nga Komisioni i Pavarur Kualifikimit.

Daniela Shirka, gjyqtare në Gjykatën e Shkallës së Parë për Krimet e Rënda, u konfirmua në detyrë nga trupi gjykues i përbërë nga Valbona Sanxhaktari, Roland Ilia relator, Genta Tafa (Bungo).

Në detyrë u konfirmua edhe Artur Kalaja, gjyqtar në Gjykatën e Apelit Tiranë. Vendimi u mor nga trupa gjykuese e përbërë nga Pamela Qirko, Alma Faskaj relatore dhe Firdes Shuli.

Ndonëse Kalaja u përball me dyshime për ‘trajtim preferencial” të bashkëshortes dhe babait të tij në Agjencinë e Kadastrës së Pasurisë së Patundshme dhe u pretendua për pasaktësi në kriterin e sigurisë, provat e paraqitura nga gjyqtari janë marrë në konsideratë nga KPK.