Bill dhe Melinda dhurojnë 100 milionë dollarë, për të gjetur ilaçin për HIV

Bill dhe Melinda dhurojnë 100 milionë dollarë, për të gjetur ilaçin për HIV

Fondacioni i Bill dhe Melinda Gates, në bashkëpunim me Institutin Nacional të Shëndetit, synojnë t’i zhvillojnë ilaçet revolucionare kundër HIV-i.

Çifti miliarder janë filantropët më gjenerozë në SHBA, ndërkaq edhe më herët i kanë dhuruar 287 milionë dollarë për hulumtime rreth sëmundjes së HIV/AIDS.

Tani ata janë duke i dhuruar edhe 100 milionë dollarë tjera të cilat, kombinuar me investimin e Institutit Nacional të Shëndetit, do të arrijnë shumën prej të paktën 200 miliardë dollarëve përgjatë katër viteve të ardhshme.

Pra, kjo është një shifër e mirë për t’u ndihmuar hulumtuesve ta luftojnë sëmundjen.

Ky investim është i rëndësishëm sepse shkencëtarët së fundi kanë zbuluar një rrënjë të re të HIV-it për herë të parë në dy dekadat e fundit.