Macron propozon konferencë ndërkombëtare për ta ndihmuar Shqipërinë

Macron propozon konferencë ndërkombëtare për ta ndihmuar Shqipërinë

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, ka ka propozuar organizimin e një konference ndërkombëtare për ta ndihmuar Shqipërinë të përballet me pasojat e tërmetit shkatërrues të 26 nëntorit.

“Na duhet një konferencë soldiariteti për Shqipërinë”, tha kreu i shtetit francez pas samitit të NATO-s në Watford.

Sipas Marcorit, konferenca që do të organizohej nga Franca do të ndihmonte në mobilizimin e partnerëve publikë dhe privatë për të organizuar rindërtimin e objekteve të shkatërruara.

Tërmeti shkatërrimtar i 26 tetorit u shndërrua në një tragjedi të rëndë, duke lënë 52 viktima, afro 1 mijë të plagosur dhe mijëra persona tjerë të pastrehë. /Gazeta Sinjali/


MË SHUME NGA Mbarëshqiptare