Arbëreshët kontribuojnë për Shqipërinë

Arbëreshët kontribuojnë për Shqipërinë

Kryetarët e bashkive arbëreshe të Kalabrisë bashkë me komunitetet e tyre kanë shprehur solidaritetin me popullin shqiptar, që u godit nga një tërmet i fuqishëm në 26 nëntor.

Kryetari i grupit parlamentar të Partisë Socialiste, Taulant Balla ndau sot një video të komunitetit arbëresh në Itali, i cili është angazhuar për të kontribuar për Shqipërinë.

Ata shprehin afërsinë me të dëmtuarit dhe qeverinë shqiptare, duke marrë angazhimin për të vendosur në bilancet e komunave një kontribut në para.

Po ashtu, angazhohen të promovojnë mbledhje të ardhurash, nëpërmjet një llogarie bankare të vetme, të cilat do të çohen për realizimin e projekteve përfundimtare në Shqipëri.

“Ofrojmë gatishmërinë për të pritur e akomoduar studentë e të rinj në nevojë, të zonave të prekura nga tërmeti; të organizojmë aktivitete bamirësie në bashkëpunim me shoqata dhe artistë arbëreshë e të sensibilizojmë qytetarët kalabrezë që të kontribuojnë me ndihma”, thuhet në njoftimin e tyre. /ATSh


MË SHUME NGA Mbarëshqiptare