Johansson rrëmben dy kategori për “Jojo Rabbit” dhe “Marriage Story”
Sharr Travel

Johansson rrëmben dy kategori për “Jojo Rabbit” dhe “Marriage Story”

Scarlett Johansson është nominuar për herë të parë në Oscar – dy herë.

Aktorja të hënën jo vetëm që shënoi nominimin e parë për çmimet Oscar, por u bë njëra prej yjeve të rralla që u u nominua në dy kategori në të njëjtin vit.

Johansson ishte nominuar në kategorinë ‘Aktorja më e mirë mbështetëse’ për punën e saj në “Jojo Rabbit” dhe gjithashtu si ‘Aktorja më e mirë’ për filmin “Marriage Story”.

 

Aktorja e fundit që shënoi dy nominime për çmimet Oscar ishte Cate Blanchett, ku thuajse ka kaluar më shumë se një dekadë që kryesoi kategoritë për “Elizabeth: The Golden Age” dhe në kategorinë mbështetëse për “I’m not there”.

Përpara saj, Jamie Foxx po ashtu shënoi nominimin e parë dhe të dytë në të njëjtin vit për rolin në “Ray” dhe “Collateral”, ndërsa u nominua në kategoritë e njëjta me Johansson.

Në kategorinë e aktores kryesore, Johansson do të garojë kundër Kathy Bates (“Richard Jewell”), Laura Dern (“Marriage Story”), Florence Pugh (“Little Woman”) dhe Margot Robbie (“Bombshell”).