Siguria në trafik vazhdon të jetë sfidë për Kosovën

Siguria në trafik vazhdon të jetë sfidë për Kosovën

Sfida kryesore e sigurisë publike në vend vazhdon të jetë siguria në trafik, ku gjatë vitit 2019 kanë ndodhur 16 mijë e 199 aksidente ku kanë humbur jetën 113 persona në këto aksidente.

Kështu u tha në konferencën e shtatë ndërkombëtare të titulluar "Sfidat e mobilitetit të transportit dhe siguria publike", të organizuar nga Kolegji Tempulli si dhe Akademia e Kosovës për Siguri Publike.

Dekani i Fakultetit të Sigurisë Publike Bejtush Gashi, tha se siguria publike në përgjithësi dhe ajo rrugore në veçanti vazhdojnë të mbeten ndër problemet kryesore për institucionet shtetërore dhe të gjithë shoqërinë.

Ai tha se shqetësuese është numri i madh i aksidenteve rrugore dhe numri i personave të vdekur në aksidente në vendin tonë.

Ndërkaq, drejtori i Kolegjit të Shkencave të Aplikuara Teknike "Tempulli", Muhamet Krasniqi, tha se siguria e lëvizjes në rrugë është një çështje që duhet t'i brengosë institucionet dhe qytetarët.

 

Krasniqi u shpreh se ekziston edhe arsye dhe optimizëm sepse vende të botës përmes aktiviteteve të ndryshme kanë arritur të përmirësojnë sigurinë rrugore.

Drejtori i Përgjithshëm i Akademisë për Siguri Publike Ismail Smakiqi, u shpreh se sfida e sigurisë në trafik ka nevojë për vëmendje të shtuar të institucioneve dhe të qytetarëve.     

Për sfidat me të cilat përballet një qytet sa i përket sigurisë në trafik foli kryetari i Komunës së Vushtrrisë Xhafer Tahiri.

Edhe zëvendësdrejtori i përgjithshëm i Policisë së Kosovës, Samedin Mehmeti, deklaroi se sfida kryesore me të cilën po përballet vendi sa i përket sigurisë publike është siguria në trafik.

Konferenca e titulluar "Sfidat e mobilitetit të transportit dhe siguria publike", është organizuar nga Kolegji Tempulli si dhe Akademia e Kosovës për Siguri Publike.


MË SHUME NGA Aktuale