Një pjesë e Ballkanit përfshihet nga mjegulla toksike

Një pjesë e Ballkanit përfshihet nga mjegulla toksike

Sarajeva, Beogradi, Prishtina dhe Shkupi janë përfshirë nga një atmosferë mbytëse, e shkaktuar nga një mjegull toksike e trashë, pjesërisht prej qymyrit dhe drurit, që përdoret për ngrohje nga banorët, të privuar nga një energji më e pastër.

”Kohët e fundit, këto kryeqytete kanë qenë ndër 10 qytetet më të ndotura në botë”, sipas aplikacionit të specializuar AirVisual.

Ndotja e ajrit është drejtpërsëdrejti përgjegjëse për rreth 20% të vdekjeve të parakohshme në 19 qytete në Ballkan, sipas një studimi të fundit nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Mjedisin (UNEP).


MË SHUME NGA Aktuale