50 vjetori i ndarjes së “Beatles”

50 vjetori i ndarjes së “Beatles”

Kur Beatles u ndanë më 10 prill të vitit 1970, pak njerëz menduan se gjysmë shekulli më vonë grupi do të ndikonte akoma në kulturën e muzikës pop.

Sot, shënohen 50 vjet nga ndarja e tyre, ku edhe shfaqet fotografia e rrallë ku shihen John Lennon , Paul McCartney dhe George Harrison.

Imazhi tregon tre anëtarët e grupit të atëhershëm, duke praktikuar në kitarat e tyre në një shtëpi në Liverpool.

Fotografia u gjet në mësin e një koleksioni fotografish të vjetra të blera nga specialist të muzikës për memorje Track Ltd.

Është e paqartë se kush e ka fotografuar, megjithëse thuhet se mund të jetë në fund të vitit 1959.

The Beatles konsiderohet si grupi më kryesor dhe më ndikim në historinë e muzikës popullore. Njohja e tyre ka të bëjë me efektin e tyre në rininë dhe antikulturën e epokës, identitetin britanik, evolucionin e muzikës popullore në një formë arti dhe vijimin e tyrë të pashembullt.

“The End” është kënga e tyre e fundit nga të katër anëtaret e grupit, në vitin 1969, nga albumi Abbey Road.

The Beatles remain a pop culture phenomenon even among Gen Z fans


MË SHUME NGA Magazina