Lana Del Rey i përgjigjet akuzave për racizëm

Lana Del Rey i përgjigjet akuzave për racizëm

Lana Del Rey mbron veten kundër akuzave për racizëm, pas një deklarate që ajo bëri për standardet e dyfishta në industrinë e muzikës.

Në një postim të gjatë në Instagram këtë javë këngëtarja pohoi se ishte përshkruar si antifeministe, pavarësisht se këndonte për tema të ngjashme si artistet e tjera femra, shkruan BBC, transmeton lajmi.net.

Por disa fansa vërejtën shembujt që ajo zgjodhi – mes tyre Nicki Minaj dhe Beyoncé – ishin kryesisht gra me ngjyrë.

Duke u përgjigjur në Instagram, Del Rey tha: “Mos më thuaj kurrë më racist”. Ajo vazhdoi: “Këngëtarët që përmenda janë këngëtarët e mi të preferuar, kështu që nëse doni të provoni dhe të bëni një kockë për të dalë nga ajo,  bëhuni mysafiri im.

“Nuk e ndryshon faktin që unë nuk kam pasur të njëjtën mundësi për të shprehur atë që kam dashur të shpreh pa u lakuar plotësisht.

“Nëse doni të thoni që kjo ka të bëjë me racizëm, ky është mendimi juaj, por kjo nuk është ajo që kam thënë”.