Ushtarët polakë të KFOR vazhdojnë të ofrojnë siguri për qytetarët në veri

Ushtarët polakë të KFOR vazhdojnë të ofrojnë siguri për qytetarët në veri

Kontingjenti ushtarak polak që operon me KFOR-in është duke zhvilluar një spektër të gjerë aktivitetesh për të kontribuar në një mjedis të qetë dhe të sigurt në fushën e tij të përgjegjësisë, i cili shtrihet nga Shtërpcë në jug deri në Mitrovicë në veri. Ushtarët polakë janë pjesë e Batalionit Shumëkombësh për Manovrim i Komandës Rajonale Lindje të udhëhequr nga SH.B.A. dhe dhe formojnë një nga kontigjentet më të mëdhenj të misionit të NATO-s në Kosovë.

Njësitë kanë sprovuar zbarkime në Irak dhe Afganistan dhe shfaqin një nivel të lartë gatishmërie dhe fleksibiliteti.

Në ditët e tyre të fundit të detyrës, para ardhjes së rotacionit të 42-të nga Polonia, burrat dhe gratë e Brigadës së 25-të të Kalorësisë Ajrore kryen patrulla si zakonisht dhe gjithashtu dhanë një kontribut për përgjigjen ndaj Covid-19 nga Institucionet Shëndetësore në Kosovë. Brigada e 25-të e Kalorësisë Ajrore nga Tomaszóë Mazoëiecki, është një element lëvizës ajror i forcës së shpejtë të reagimit të Forcave të Armatosura Polake, dhe është i trajnuar si për sulmin ajror ashtu edhe për operimet në ajër.

Fleksibiliteti i njohur i tyre përshtatet në mënyrë të përsosur në aktivitetet e përditshme dhe operacionet e KFOR-it, aktivitetet e të cilit nuk janë zvogëluar nga Covid-19. Polonia po mban gjithashtu Ekipin Ndërlidhës dhe Monitorues me qendër në Shtrëpcë që luajti një rol të madh në shpërndarjen e pajisjeve të mbrojtjes personale në qendrën mjekësore lokale, si pjesë e një dhurimi të përgjithshëm prej 50,000 maska për fytyrë dhe 1000 litra dezinfektues nga Presidenti i Polonisë për Ministrinë e Shëndetësisë së Kosovës, që u transportuan në fund të majit me një aeroplan transporti C-295M të Forcës Ajrore Polake.

Ekipi polak i KFOR lehtësisht u lidh me komunitetin e Shtërpcës falë bashkëpunimit të gjatë të krijuar me komunën jugore, e cila përmban një shkallë të lartë të bashkëjetesës pasi është e banuar nga 9,000 serbë të Kosovës dhe 4600 shqiptarë të Kosovës.


MË SHUME NGA Aktuale