Rita Ora dhe James Blunt bashkohen me 700 artistë për ta zhdukur racizmin

Rita Ora dhe James Blunt bashkohen me 700 artistë për ta zhdukur racizmin

Artistët kanë nisur një fushatë që njerëzit të jenë të bashkuar dhe të heqin dorë nga racizmi.

Rreth 700 artistë nga sektori i muzikës janë ngritur një zëri me moton ‘Dashuri, unitet dhe miqësi’, pas thirrjeve armiqësore ndaj çifutëve, shkruan DailyMail.

Rita Ora, James Blunt, Jess Glynne, Niall Horan, Nao, Clean Bandit, Little Mix, Leëis Capaldi, Labrinth, Naughty Boy, Ylli Chic Nile Rodgers dhe 1975 janë ndër yjet që kanë reaguar ndaj postimeve antisemitike të yllit Wiley.

Grupi gjithashtu përmban kantautorë, producentë, menaxherë, botues dhe avokatë nga sektori i muzikës.

Në një letër të hapur të nënshkruar bashkërisht, ata flasin për “përgjegjësi për të folur” dhe bëjnë thirrje për t’i dhënë fund “urrejtjes dhe ndarjes” në industri.

Twitter dhe Facebook kishin bllokuar profilin e Wiley pasi ky i fundit paraqiti hebrenjtë si ‘Ku klux klan’.