VIDEO-Kosova të investojë në uljen e ndotjes së ajrit

VIDEO-Kosova të investojë në uljen e ndotjes së ajrit

Ardhja e stinës së dimrit bënë që në Prishtinë, të ketë rritje të ndotjes së ajrit.

Njohësi i fushës së mjedisit Zeqir Veselaj theksoi se janë disa faktor që bën që të kemi rritje të ndotjes. “Janë makinat, KEK dhe kaldajat që ndezën për nxehje”, tha ai sot në RTK.

Sipas tij nga fundi i nëntori deri në shkurt do të ketë më shumë ndotje të ajrit. Zenelaj vlerësoi se lokacionet që janë me më shumë ndotje janë qendrat urbane.

Ai tha se Prishtina, Obiliqit, Drenasi, Gjilani, Mitrovica etj janë me më shumë ndotje dhe cilësi jo të mirë të ajrit.

Autor: RTKlive