Cakaj publikon një video emocionuese nga ish ushtarja e UÇK-së

Cakaj publikon një video emocionuese nga ish ushtarja e UÇK-së

Ministri Gent Cakaj publikon një video emocionuese nga ish ushtarja e UÇK-së

Ajo lindi dhe jetoi deri në përfundim të shkollës fillore në Luginën e Preshevës. 

Gjithë këtë kohë kishte përjetuar shtypjen dhe robërinë nga pushteti serb që po e bënte ndaj shqiptarëve. 

Linda Fetahu Krivajneva vendosi që shkollën e mesme ta vazhdojë në Ferizaj. 

Nuk ishte as aty ndryshe. Gjithë kohën shtypje e protesta. Dhe në vitin 1999, në janar, pas Masakrës së Reçakut ajo vendosi t’i bashkohet si infermiere Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. 

Rrëfimin e saj, që është në kuadër të platformës “LIRIA KA EMëR”, e ka publikuar Ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Gent Cakaj. 

“Janar ‘99. Agu i parë pas masakrës së Reçakut, ishte pikëkthesa kur Linda Fetahu-Krivanjeva vendosi t’i bashkohej Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. 

Si infermiere e re, ajo u gjend pranë fëmijëve, të pambrojturve, të sëmurëve, të thyerve në moshë, të vrarëve e plagosurve, ushtarëve të lirisë në çastet më të vështira e në orët më të liga. 

Ajo ende dhembshurisht kujton qëndrimin e parë përballë me mortin: një vajzë 23 vjeçare, shtatzënë, e cila tre ditë pasi humbi fëmijën, shkoi edhe vetë në amshim, për të mbetur gjithmonë martire në mbamendjen e përbashkët të gjithë kombit shqiptar. Ato u bënë pluhur frymëzimi për çdo brez shqiptarësh më pas, ndërsa puna, loti e sakrifica e Lindës u bënë dielli i lirisë i më të dashurës, Kosovë. 

Lutem ta shpërndani këtë histori për t'i dhënë krahë e jehonë rrëfimit madhështor të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

#LiriaKaEmër  #KrenarmeUÇK”, ka shkruar Cakaj në postimin e tij. 

Shikojeni videon e plotë: 

https://www.facebook.com/watch/?v=703616510559247


https://fb.watch/2pBvQuSnRF/


MË SHUME NGA Aktuale