17 milionë dollarë për gratë që akuzuan Harvey Weinstein

17 milionë dollarë për gratë që akuzuan Harvey Weinstein

Gjykata ka marrë një vendim për rastin e Harvey Weinstein.

Një gjykatës amerikan ka rënë dakord për një pagë prej 17 milionë dollarësh për gratë që akuzuan producentin e turpëruar të filmit Harvey Weinstein për sjellje të keqe seksuale, shkruan BBC.

Weinstein, 68 vjeç, u dënua vitin e kaluar dhe u burgos për 23 vjet për përdhunim dhe sulm seksual.

Pagesa për viktimat e tij do të vijë nga likuidimi i Weinstein Co, i cili kërkoi falimentimin më 2018.

Gjykatësi anuloi një kundërshtim nga disa akuzues që kërkonin të ndiqnin ankesat jashtë gjykatës së falimentimit.

Gjyqtarja Mary Walrath tha se pa marrëveshjen, paditësit do të marrin “shërim minimal, nëse ka”.

Weinstein Co u krijua si një studio e pavarur filmi me manjatin e përçmuar të Holliwood-it një nga bashkëthemeluesit e saj.

Kompania u shemb në fund të vitit 2017, pas pretendimeve të përhapura të sjelljes seksuale kundër Weinstein, i cili u dënua për sulm seksual të një ish-ndihmëse e produksionit dhe përdhunimin e një aktoreje.

Gjykatësi amerikan tha se 83% e pretendueseve “kanë shprehur me zë të lartë se ato duan mbylljen përmes pranimit të këtij plani, se ato nuk kërkojnë të kalojnë nëpër ndonjë proces gjyqësor të mëtejshëm në mënyrë që të marrin një rimëkëmbje, disa shpërblime të mundshme … megjithëse është e qartë se paratë kurrë nuk do t’u japin atyre atë”.

Fondi prej 17 milionë dollarësh do të ndahet midis më shumë se 50 pretendueseve, me pretendimet më serioze që rezultojnë në pagesa prej 500,000 dollarë ose më shumë.

Marrëveshja u vu në një votim të akuzuesve të Weinstein, me 39 vota pro dhe tetë kundër.

Ata do të kenë mundësinë të heqin dorë nga shuma e pagimit të tyre sipas planit nëse duan të vazhdojnë të ndjekin pretendimet e tyre.

Siguruesit kontribuan me 35 milionë dollarë nën planin e likuidimit, i cili gjithashtu siguron 9.7 milionë dollarë për ish-oficerët dhe drejtorët e Weinstein Co, duke i lejuar ata të paguajnë një pjesë të faturave të tyre ligjore gjatë disa viteve të fundit.

Drejtorët dhe oficerët, të cilët përfshijnë vëllanë e Weinstein, Bob, morën gjithashtu lirime që i heqin ata nga çdo përgjegjësi e mundshme për të mundësuar sjelljen e Weinstein.

Weinstein Co i shiti pasuritë e saj Lantern Entertainment, i cili më vonë u bë Spyglass Media Group, për 289 milionë dollarë.


MË SHUME NGA Magazina