Japoni: Peticion online për të anuluar Lojërat Olimpike

Japoni: Peticion online për të anuluar Lojërat Olimpike

Një peticion në internet që kërkon anulimin e Lojërave Olimpike në Tokio është nënshkruar nga dhjetëra-mijëra njerëz që kur u lansua në Japoni vetëm disa ditë më parë.

Peticioni u nis për shkak se një gjendje e jashtëzakonshme është në fuqi në Tokio, Osaka dhe disa zona të tjera, ndërsa numri i njerëzve të infektuar me virusin korona po rritet, veçanërisht versionet e reja të virusit, raporton AP.

Gjendja e jashtëzakonshme skadon më 11 maj, por ka shumë të ngjarë të zgjatet.

Lojërat Olimpike, të cilat janë shtyrë, duhet të fillojnë më 23 korrik.

Siç transmeton Periskopi, peticioni iu dërgua presidentit të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, Thomas Bach, i cili ka një plan për të vizituar Japoninë më vonë këtë muaj.

Megjithëse 70 deri në 80 për qind e popullit japonez në sondazhe thonë se ai dëshiron të anulojë ose shtyjë Olimpiadën, nuk ka asnjë tregues se kjo do të ndodhë.

Kryeministri japonez Yoshihide Suga, presidenti i Komitetit Organizativ të Tokios Seiko Hashimoto dhe Bach kanë thënë vazhdimisht se Lojërat Olimpike do të zhvillohen sipas orarit.