3 vjet burg për aktorin e “Fantastic Beasts”

3 vjet burg për aktorin e “Fantastic Beasts”

Kevin Guthrie është dënuar me 3 vjet burg.

Aktori i “Fantastic Beasts”, Kevin Guthrie është burgosur me tre vjet burg për sulm seksual të një aktoreje të pambrojtur, shkruan The Sun.

Guthrie, 33 vjeç, përfitoi nga gruaja 29-vjeçare që ishte dukur mirë pas një nate jashtë.

Sulmi ndodhi në banesën e aktorit të Still Game Scott Reid në Kelvindale, Glasgow, në shtator të vitit 2017.

Guthrie, i cili është i njohur gjithashtu për rolin e tij në filmin Sunshine on Leith, më parë tha në një gjyq në gjykatën sherif të qytetit se ai “ndihmoi” gruan pasi ajo u sëmur pas një nate jashtë.

Por, juria dëgjoi se ADN-ja e tij u gjet në të brendshme. Viktima tregoi se si e shikoi dhe kreu veprime seksuale ndaj saj pasi ajo u ndihmua në shtrat.

Guthrie, nga Yorkhill, Glasgow, tha se çështja mund të ishte “fatale” për karrierën e tij.

Por, polici Tom Hughes tha se ai kishte përfituar nga gruaja “e pambrojtur”, ndërsa lavdëronte Scott për përpjekjen për të marrë ndihmën e saj mjekësore.

Sulmi ndodhi midis 30 shtatorit dhe 1 tetorit 2017.

Në Gjykatën e Glasgow të premten, Guthrie u dënua me tre vjet burg, raporton STV News. Ai do të vendoset në regjistrin e shkelësve seksualë për një kohë të pacaktuar.

Gjykatësi i tha Guthrie: “Ju ishit në një pozitë besimi ndërsa ajo ishte në ankth dhe nuk ishte mirë”.

“Ky është një krim i urryer, do të ishe menduar të kujdesesh për të ndërsa ajo nuk ishte në gjendje të kujdesej për veten”, përfundoi gjykatësi.


MË SHUME NGA Magazina