Jay-Z padit ish-bashkëpunëtorin e tij, shkak albumi “Reasonable Doubt”

Jay-Z padit ish-bashkëpunëtorin e tij, shkak albumi “Reasonable Doubt”

Jay Z padit Damon Dash lidhur me albumin debutues.

Jay-Z po padit Damon Dash, duke pretenduar se ish-bashkëthemeluesi i tij Roc-A-Fella Records po përpiqet të vjedhë dhe shesë të drejtat e autorit të albumit debutues të Jay “Reasonable Doubt”, shkruan Page Six, transmeton lajmi.net.

Avokatët e Jay pretendojnë se Dash po përpiqej të shiste albumin si një NFT, një shenjë dixhitale jo-zbutëse e cila aktualisht është një problem i madh në tregun e artit, pa leje.

Albumi i vitit 1996 nisi karrierën e Jay dhe vazhdoi të shiste mbi një milion kopje.

Në dokumentet e reja të paraqitura të premten vonë në Gjykatën e Rrethit Jugor të Nju Jorkut, avokatët për qëndrimin Jay thonë se “Dash kishte planifikuar të shiste në një ankand online të Fondacionit SuperFarm më 23 qershor, të drejtën e kopjimit për albumin e Jay-Z albumin “Reasonable Doubt”, i njohur si një nga albumet më të mira në histori.

“Ai ankand u anulua dhe Dash është duke kërkuar me vrull një vend tjetër për të bërë shitjen, shitja e kësaj pasurie të pazëvendësueshme duhet të ndalet para se të jetë tepër vonë dhe Dash duhet të mbajë përgjegjësi për vjedhjen e tij”, thuhet ndër të tjera në dokumente.

Dokumentet shpjegojnë se Jay, dhe bashkëthemeluesit e Roc-A-Fella, Dash dhe Kareem Burke, kanë secili një të tretën e aksioneve në diskografinë dhe në albumin e tij të vitit 1996 “Reasonable Doubt

Dash kërkoi të arkëtojë para me të drejtat e autorit të albumit, kurse Jay beson se ai dëshiron ta shesë atë ‘sa më shpejt të jetë e mundur’.

Procesi gjyqësor tregon se Dash, “thjesht zotëron një interes të barazisë 1/3 në Roc-A-Fella Inc, ai nuk zotëron të drejtën e autori dhe për këtë arsye nuk ka të drejtë të shesë të drejtat e autorit ose ndonjë interes individual të pronësisë në album. 


MË SHUME NGA Magazina